Badrumsrenovering Stockholm

JRM Group utför badrumsrenovering i Stockholm och har stor erfarenhet av att just renovering av badrum i Stockholm. Badrumsrenovering kan vara, som du kanske har märkt, bli en komplicerad och långdragen process. Detta kräver att man följer de uppsatta regelverk och inblandningar av flera olika yrkeskategorier, såsom rivare, hantverkare. rörmokare, elektriker och plattsättare. Det är därför viktigt att allt arbete blir utfört på ett korrekt sätt redan från början för att minimera risken för bl.a. förseningar eller fuktskador vid en badrumsrenovering i Stockholm.

Hög kvalitet på badrumsrenovering i Stockholm 

Vi på JRM, tillsammans med våra samarbetspartners, har lång erfarenhet av badrumsrenovering i Stockholm. Vi är måna om att erbjuda våra kunder hög kvalitet redan från steg ett.

En badrumsrenovering, om du bor i Stockholm, inleder vi med en rivning och planering av vattenledningar och elledningar. Våra hantverkare och plattsättare påbörjar sedan arbetet med att bygga badrumsväggar och montera våtrumsgips på väggar och innertak. De flytspacklar även golvet för golvavjämning, samt täcker väggar och golv med ett tätskiktssystem för att säkerställa vattentäthet. Allt arbete med badrumsrenoveringen i Stockholm sker i enlighet med regler och rekommendationer från BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum).

Kvalitativ arbetsmetod:

  • Offertförfrågan

  •  Personligt möte

  • Detaljerad offert

  • Godkännande

  • Tydlig avtal

  • Planering

  • Byggstart

  • Genomgång

  • Besiktning

Att tänka på vid arbeten av tätskiktssystem

Det finns inga genvägar för att få ett väl isolerat badrum. Du måste helt enkelt ha ett skyddande lager av något slag, ett tätskiktssystem som hindrar vatten och fukt från att spridas. Den viktigaste orsaken är naturligtvis att du önskar ha ett sunt hem. Både huset och familjen kan bli skadade av fukt i väggarna. Men även försäkringen gäller inte om badrummet inte har renoverats eller byggts på rätt sätt. Tätskiktssystemet ska sitta på golvet och en bit upp på väggen. Det lönar sig att göra det ordentligt redan från början, för att riva upp ett badrum är inte roligt. Även om lagen inte kräver att du har ett vattentätt skikt överallt kan det dock vara det bästa ändå. Här finns sedan valet mellan foliesystem eller rollsystem. Båda har sina för-och nackdelar.

Välja ett effektivt tätskiktssystem 

Det är inte bara viktigt att ha ett tätskiktssystem i badrummet, kvaliteten är också av vikt. Dagens foliesystem är anpassade till vad lagen säger, men rent allmänt lönar det sig alltså att välja ett som står emot ånga och fukt lite extra. Har du ett fönster i badrummet eller en väl fungerande ventilation kan det vara skillnad. Men de flesta våtutrymmen blir bra varma och fuktiga vid vanligt bruk.

Om du anlitar en hantverkare brukar de välja tätskikt själva. De är ofta vana vid att jobba med ett visst system. Det är viktigt att det är godkänt av branschorganisationerna, så att försäkringen gäller. Men samtidigt så finns det andra utvärderingar som görs av försäkringsbolagen. Dessa är lite tuffare på tätskiktssystemen, och deras lista är mer restriktiv. Vill du vara helt säker så kan det vara bäst att välja ett system härifrån, i alla fall om hantverkaren är villig att jobba med det. 

Foliesystem i badrummet

När du lägger tätskiktet måste underlaget vara torrt och varmt. Det får inte vara kyligare än +10 grader. Förarbetet är extra viktigt så att folien sitter fast ordentligt. Se till att avlägsna eventuella ytbeläggningar och spackla igen alla ojämnheter. Om underlaget är sugande kan det vara bäst att först applicera en primer. Detta ger dig längre tid för att limma fast folien, och den sitter bättre. 

Njut i badrummet - detaljerna som ger det lilla extra

Ett badrum är så mycket mer än bara ett ställe för att duscha och borsta tänderna. Eftersom du tillbringar ganska mycket tid här så bör du ta dig tid att inreda det väl. Det är här du kan ta hand om dig själv, njuta av livet och pyssla om din kropp. Genom att tänka igenom detaljerna så kan du skapa ett inbjudande och funktionellt badrum.

Valet mellan badkar eller dusch

Om du tycker om att sjunka ner i ett varmt bad för att återhämta dig och bli av med stress så bör du satsa på ett bra badkar. Har du plats kanske du kan installera en duschkabin vid sidan om. Det är ju inte alltid som du har tid med ett bad. Andra som inte använder sitt badkar särskilt mycket har valt att ta bort det. Istället kan en trevlig duschhörna ge dig allt du behöver. Den kan gärna vara stor och luftig, så att du verkligen kan njuta av din dusch. Ett alternativ är att göra den lite mindre, eventuellt med en duschkabin. Då får du plats för andra saker, som tvättmaskin och tumlare. 

Bra förvaring höjer värdet

För att riktigt kunna njuta av ditt badrum måste du ha bra plats för dina saker. Alla krämer och schampoflaskor som du helst vill ha till hands. Gärna handdukar och andra tillbehör också. Ett skåp ovanför eller under handfatet brukar ta hand om en hel del av det du använder dagligen. Vissa underskåp har både skåp och lådor, så att det blir ännu lättare att hålla ordning. Sedan finns det ofta hyllor i samma material och utseende som de andra möblerna. Du kan ha en hög, smal hylla där mycket får plats. Ett alternativ är att sätta upp hyllor ovanför dörren eller någon annanstans där de inte sitter i vägen. Om du vill ha en pall eller stol i badrummet kan du välja en modell som har förvaring i sitsen. 

Belysning som ger dig det där lilla extra

I äldre badrum ser du ofta en rund lampa i taket, och det är all belysning du har. Med väl valda lampor kan du dock förändra ditt badrum till ett exotiskt spa. Samtidigt som du har tillräckligt med ljus för att se vad du håller på med. Hemligheten är att ha flera lampor med olika funktion. Du kan gott ha en taklampa, även om den kan vara snygg och modern. Sedan är det ofta bra med punktbelysning ovanför handfatet. Om ditt badrumsskåp inte har det kan du sätta upp några själv. Väggbelysning ger en speciell atmosfär. När du ligger i badkaret och njuter kan det vara skönt om ljuset inte är allt för starkt. Tänd bara de viktigaste lamporna och komplettera med stearinljus. Satsa på ditt badrum så att du riktigt kan njuta av det varje dag. 

Badrummets tema

Du kan gärna kombinera olika sorters kakel och klinkers. Avbrytande färger ger rummet ett extra lyft. Men blanda inte allt för mycket, speciellt om badrummet är litet. Ljusa färger gör rummet större, medan mörkare kakel skapar atmosfär. Genom att välja noga så kan du skapa din alldeles egen lilla oas till badrum.
Vill du berätta om din badrumsdrömmar för oss? Välkommen att ringa 08-26 50 37 eller maila: kontakt@jrmgroup.se

Positiva referenser samt bilder från tidigare badrumsrenoveringar

Efter arbetet av badrumsrenovering i Stockholm sker sedan en genomgång med kunden där fotodokumentation av underlaget presenteras. Slutligen belägger våra plattsättare samtliga väggar och golv med keramiska plattor innan all el- och vatteninredning installeras och kopplas in. Efter utfört arbete av en badrumsrenovering i Stockholm städas badrummet noggrant av så att kunden kan njuta av sitt nya badrum. All fotodokumentation på underlaget, certifikat, samt skötselanvisningar överlämnas till kunden för ett tryggt och säkert nyttjande av det nya badrummet.

Se våra referensprojekt här