Golvläggning och behandling

Vi har träexperter och snickare som du behöver

Att lägga nytt golv fräschar upp och ger en ny känsla i bostaden. Arbetet inleds med en kontroll för underlaget. Monteringen av nytt golv oftast är en smidig process men under åren har vi möts av olika typer av hinder, t.ex. fem meters brädor som inte får plats i hissen och inte heller i trapphuset men ska ända vägen upp till femteplan. När du har valt ut golvtyp och vi har kontrollerat underlaget kan vi sätta ingång monteringen. När golvet är på plats kan vi börja med behandlingen av golvet. Behandlingen väljs beroende på vilken resultat du som kund vill ha. Det vanligaste är att slipa och behandla det med träolja dock finns så mycket mer man kan välja.

Investera i golvet - tips och råd och inför golvläggningen

Golvet kan göra stor skillnad när du kommer in i ett rum. Ett snyggt lagt golv höjer nivån på atmosfär och trivsel. Du kan förvandla hela intrycket genom att byta golv. Därför är det något som många lägger ner lite extra omsorg på. Traditionellt så är trä av olika slag populärt i ett vanligt hem. Idag finns många bra alternativ att välja mellan.

Parkett eller laminat-vilket är bäst?

Laminat är ett billigare alternativ. Du kan tjäna in bra mycket pengar på att välja det. Helt klart är ett laminatgolv inte det samma som ett gediget trägolv eller parkett. Det är gjort av olika lager som smälts samman. Trä, aluminium och papper som tillsammans bildar en riktigt slitstark yta. Laminat håller ganska länge, men när det väl är skadat så måste du byta ut delarna. Ett trägolv å andra sidan kan slipas om både en och två gånger, med ett alldeles utmärkt resultat.
Så delvis beror det på kostnaden vilket golv du väljer. Inom varje kategori finns det flera olika prisnivåer. Ett exotiskt träslag kan bli nog så dyrt medan vanlig parkett kanske är inom din budget. Något annat att tänka på är att trägolv kräver ett visst underhåll. Småbarnsfamiljer finner det ofta lämpligare med laminat. Du kan lätt göra rent det och det är inte heller lika känsligt för slitage.

Vilken färg är bäst

Förutom att välja vilken sorts trä du ska ha så finns det olika färg på det. Samma trägolv kan förändras totalt om du målar eller betsar det med en mörkare nyans. Vissa träslag är redan ljusare eller mörkare, men den avslutande ytan kan påverka resultatet riktigt rejält. 
Mörkare färger har en tendens att göra rummet mindre. Om det är ett stort vardagsrum, till exempel, kanske det är en bra ide’. Det ger en ombonad känsla. Speciellt om du har tillräckligt med ljus från fönstren. Vanligtvis så läggs parkett just från fönstren mot den mörkare sidan. Detta ger ett större och luftigare intryck oavsett vilken färg du har på golvet. 

Underhålla ditt golv

Laminat kräver väldigt lite underhåll. Du ska inte förstöra det genom att använda starka rengöringsprodukter. Läs helst instruktionerna som kommer med golvet innan du börjar städa. Dagens golv är så pass väl gjorda att du ofta bara behöver bruka vatten och ett mildare medel. 

Trägolv är känsliga för sand och grus som kan repa dem. Dammsug därför ofta och se till att stoppa upp smutsen redan vid ingången. Det räcker med små gruskorn för att det ska bli fult. Sätt gärna möbeltassar under benen på stolar och bord. Speciellt de som flyttas runt ofta, de kan lätt repa golvet. Genom att ta hand om ditt golv kommer det att hålla längre. 

Vi på JRM Group har kunniga och erfarna medarbetare som kan golv och gärna utför arbetet åt dig. Hör av dig på 08-26 50 37 eller kontakt@jrmgroup.se

Se våra referensprojekt!

Vår arbetsmetod: Offertförfrågan - Personligt möte - Detaljerad offert - Godkännande - Tydlig avtal - Planering -Byggstart -Genomgång - Besiktning.

Kontakta oss så hjälper vi dig med din golvläggning.