Inred smart innan start. Planera din inredning

Inred smart innan start. Planera din inredning

Det är alltid roligt att förnya hemmet. Eller ännu bättre, att få bygga ett alldeles eget hus. Ett av de viktigaste rummen är badrummet. Hela familjen tillbringar ganska mycket tid här och det bara måste fungera. Men du vill inte bara ha ett duschrum, som på gymmet eller skolan. Istället kan du med lite planering få ett badrum som är inbjudande, fräscht men ändå funktionellt. 

Lägg upp en plan

De allra flesta har inte ett stort och luftigt badrum där du har plats för både palmer och solstolar. Istället ska både dusch och tvättmaskin samsas om ett litet utrymme, där du helst vill kunna lagra dina handdukar också. För att få plats med allt utan att det känns klaustrofobiskt är det bäst att lägga upp en plan för inredningen.

Ta dig tid att inreda smart. Tänk efter vad som är allra viktigast för dig. Vad dina behov är men också vad du har för önskedrömmar. Kontakta gärna en inredningsarkitekt för att få lite förslag. Många företag som sysslar med badrumsrenoveringar kan också komma med goda råd och tips. För de flesta har inte bara ett litet badrum men även budgeten är begränsad. 

En plan kan hjälpa dig undvika oväntade utgifter. Du har chansen att få precis allt det du vill ha, utan att behöva tömma sparkontot. Genom att spara in där det går kan du samtidigt få precis det du vill ha med andra saker.  

Hur du möblerar ditt badrum

Till att börja med kommer frågan om du ska ha badkar eller dusch upp. Det är naturligtvis helt upp till dig, men i små badrum kan du lösgöra mycket golvyta genom att installera en duschkabin. Samtidigt finns det flera bra lösningar som kan ge dig lite av varje, det måste inte alls vara tråkigt. 

Allt fler väljer handfat och toalettstol som hänger på väggen. Detta gör det lättare att hålla rent och ger ett luftigt intryck. Traditionellt så är dessa möbler vita, men det finns även lite mer färgglada alternativ. När du väl har dessa detaljer på plats så kan du börja tänka på den roligare delen av inredningen. 

Skapa en oas i hemmet

Välj de färger som du trivs med på väggar och golv. Kakel av olika slag är alltid praktiskt och du kan skapa fina kombinationer som är lätta att hålla rena. Om du väljer starkare färger på kaklet kan det vara skönt med neutralare nyanser på badrumsmöblerna, och vice versa. Tanken är att ditt badrum ska vara som ett spa. En oas där du både kan ta hand om den dagliga hygienen men samtidigt slå på stort när du har mer tid. 

Det finns trevliga linjer med badrumsmöbler där alla de olika delarna matchar varandra. Du kan ha skåpet under eller över handfatet. En spegel eller två är alltid bra att ha. Komplettera med bra belysning så att du både kan se ordentligt men samtidigt skapa en mysig stämning. Tillräckligt med förvaringsplats är viktigt. Antingen du har en öppen hylla eller skåp så finns det flera modeller i olika storlek för att utnyttja alla vinklar och vrår. 

Planera smart och få ett badrum som fungerar i vardagen, samtidigt som det är fräscht och inbjudande. 

Vill hjälp med hur du kan tänka med inom planering, Inredning och renovering? Slå oss på JRM Group en signal. Du når oss enklast på 08-26 50 77 eller 076- 049 50 56.