Heta trender för badrum och kök

Heta trender för badrum och kök  

Det är alltid roligt att se nya trender. Mycket går igen under årens lopp, men i nytt utförande. Små detaljer som gör stor skillnad och bidrar till ännu större hemtrevnad. Vad kan då trenderna inom kök och badrum ge oss idag?

Trivsel i badrummet

Något som står i fokus är personlig trivsel. Badrummet ska inte bara vara en plats där du duschar och borstar tänderna. Istället ska du även under dessa vardagliga sysslor ha det bra. Badrummet ska bli en liten oas, mer som ett spa än tidigare varit fallet. 

För att åstadkomma detta kan växter göra stor skillnad. Om du har plats kan du ställa in en stor palm eller något liknande. Gärna med en skön fåtölj där du kan sitta och klä på dig eller göra annat. Ett litet bord med något gott att dricka kan också höja stämningen. Komplettera med skön belysning och levande ljus så har du verkligen slagit huvudet på spiken. 

Snyggare med keramik

Det är populärt med keramik av olika slag i badrummet. En växande trend är att inte bara ha helt vanliga fyrkantiga plattor. Mosaik på en av badrumsväggarna kan ge hela rummet en känsla av lyx och utländska semestrar. Annars kan det räcka med att välja keramiska plattor som har flera sidor. Eller som har en helt annorlunda form, typ det så intressanta losanga. Dessa plattor ser ut som en utdragen rektangel.

Sedan kan du kombinera med olika nyanser. I år har det varit jordnära färger som dominerat. Det handlar hela tiden om att skapa den där oasen. Men det traditionellt skandinaviska med vitt och grått blir aldrig omodernt. De flesta vill inte ha en allt för stark färg i badrummet, men vitt kan kombineras med det mesta. 

Alla vill vara i köket

Svenska folket gör så gott som allt i köket. Det är ett rum dit alla dras och som därför bör planeras lite extra noga. Även här är det hemtrevnad som är nyckelordet. Dels för vardagen, när familjen samlas här. Men det ska även vara upplagt för umgänge med släkt och vänner. Trä i lugna färger är en av höjdarna. Samtidigt som funktionalitet står i fokus.

Folk lagar mat mer än någonsin förr. Restaurangkänslan är en stor trend i moderna kök. Rostfritt stål och marmor blandas med de traditionella trädetaljerna. Eftersom köket utnyttjas så mycket är granitkeramik ett populärt val för både golv och väggar. Det är snygg, lätt att hålla rent och mycket slitstarkt. 

För bänkskivan håller trenden med marmor och kalksten i sig. Det kostar lite extra, men är så underbart vackert. Om du tar hand om den på rätt sätt så håller skivorna bra. Eftersom de är neutrala till färgen så passar de ihop med det mesta. 

Både badrum och kök är viktiga rum i hemmet. Dagens trender pekar mot lyx och trivsel, för helt vanliga familjer. 

När din vill tala om trender och inredning inför ditt nya projekt bistår vi på JRM Group med både kunskap och erbjudanden. Du når oss lättast på 08-26 50 77 eller 076- 049 50 56