Njut i badrummet - detaljerna som ger det lilla extra

Njut i badrummet - detaljerna som ger det lilla extra

Ett badrum är så mycket mer än bara ett ställe för att duscha och borsta tänderna. Eftersom du tillbringar ganska mycket tid här så bör du ta dig tid att inreda det väl. Det är här du kan ta hand om dig själv, njuta av livet och pyssla om din kropp. Genom att tänka igenom detaljerna så kan du skapa ett inbjudande och funktionellt badrum.

Valet mellan badkar eller dusch

Om du tycker om att sjunka ner i ett varmt bad för att återhämta dig och bli av med stress så bör du satsa på ett bra badkar. Har du plats kanske du kan installera en duschkabin vid sidan om. Det är ju inte alltid som du har tid med ett bad.

Andra som inte använder sitt badkar särskilt mycket har valt att ta bort det. Istället kan en trevlig duschhörna ge dig allt du behöver. Den kan gärna vara stor och luftig, så att du verkligen kan njuta av din dusch. Ett alternativ är att göra den lite mindre, eventuellt med en duschkabin. Då får du plats för andra saker, som tvättmaskin och tumlare.

Bra förvaring höjer värdet

För att riktigt kunna njuta av ditt badrum måste du ha bra plats för dina saker. Alla krämer och schampoflaskor som du helst vill ha till hands. Gärna handdukar och andra tillbehör också. Ett skåp ovanför eller under handfatet brukar ta hand om en hel del av det du använder dagligen. Vissa underskåp har både skåp och lådor, så att det blir ännu lättare att hålla ordning.

Sedan finns det ofta hyllor i samma material och utseende som de andra möblerna. Du kan ha en hög, smal hylla där mycket får plats. Ett alternativ är att sätta upp hyllor ovanför dörren eller någon annanstans där de inte sitter i vägen. Om du vill ha en pall eller stol i badrummet kan du välja en modell som har förvaring i sitsen.

Belysning som ger dig det där lilla extra

I äldre badrum ser du ofta en rund lampa i taket, och det är all belysning du har. Med väl valda lampor kan du dock förändra ditt badrum till ett exotiskt spa. Samtidigt som du har tillräckligt med ljus för att se vad du håller på med.

Hemligheten är att ha flera lampor med olika funktion. Du kan gott ha en taklampa, även om den kan vara snygg och modern. Sedan är det ofta bra med punktbelysning ovanför handfatet. Om ditt badrumsskåp inte har det kan du sätta upp några själv. Väggbelysning ger en speciell atmosfär. När du ligger i badkaret och njuter kan det vara skönt om ljuset inte är allt för starkt. Tänd bara de viktigaste lamporna och komplettera med stearinljus. Satsa på ditt badrum så att du riktigt kan njuta av det varje dag.

Vill du berätta om din badrumsdrömmar för oss? Välkommen att ringa 08-26 50 37 eller 076-049 50 56.