Tips och råd inför badrumsrenovering

Det är mycket som skall planeras och tänkas över inför en badrumsrenovering. Badrummet är andra mest använda rum i hemmet, därför är det viktigt att ha en tydlig plan. 
Först och främst måste man känna till att det finns regler hur ett badrum skall renoveras. Renoveringen skall vara fackmannamässigt gjort, oavsett om du väljer att renovera själv eller anlita en firma. Detta är viktigt ur försäkringssynpunkt. Skulle en skada inträffa, finns det risk att man inte får någon ersättning om renoveringen inte är fackmannamässigt gjort. 
 

Sedan är det viktigt att ha en budet. Badrumsrenovering är inte billigt, och man kan snabbt överskrida den tänkta totalkostnaden. Börja med att se över dem största kostnaderna först, såsom kakel/klinkers. Ska du anlita en firma är det viktigt att välja en pålitlig och kvalificerad firma. Oftast hjälper dessa firmor till med att sätta en budget. 

Välj vilken stil du ska ha i badrummet. Det finns mycket att välja bland. Har man inte riktigt bestämt sig för en stil, kan det bli svårt att välja varor när man står i affären men mängd olika variationer på badrumsinredning. 
Tänk även några år framåt. Kanske kommer familjen utökas eller tvärtom, barnen flyttar ut hemifrån. 

Tänk igenom hur badrummet kommer att användas. Kommer det vara gästbadrum, kommer det finnas tvättmaskin.
Vilken förvaring vill ni ha. 
Gör flera olika skisser över badrummet och välj den som passar er bäst. Små förändringar kan göra stor skillnad. 
Kommer du anlita en firma, får man oftast tips och råd. Lyssna på dem, även som du är fast bestämd om hur du vill ha det. Byggfirmor renoverar flera badrum om året och ser med lite andra ögon, och kan ha väldigt bra råd.

Små detaljer kan vara väldigt viktiga. Man vill ha så lättskött badrum som möjligt. Försök undvik onödiga utrymmen mellan väggar/ tak och inredningen. T ex ha skåp upp till taket för att slippa damm på skåpet. Ha gärna badkaret tät mot väggen så att vattnet inte rinner ner bakom badkaret.

Ta en titt på våra färdiga renoveringsprojekt här.